Різдвяні та новорічні листівки 100-літньої давності

     Перша вітальна різдвяна листівка з′явилася 1794 року. Англійський художник Добсон створив малюнок із зображенням зимового пейзажу і сімейства, розміщеного біля ялинки, і надіслав цю саморобну картку своєму другові, якому вона дуже сподобалася. Наступного року Добсон надрукував багато таких листівок і надіслав як різдвяний дарунок усім своїм знайомим.



Читайте книги!




Цікавинки про книги

  • Найсприятливіший вік для навчання читання — 4-6 років. Дітей 6-7 років важче навчити читати.
  • Якщо дитина не навчилася до третього класу читати, її чекає важка доля. 
  • За читанням люди проводять приблизно 6,5 годин на тиждень, телевізор — кращий друг людини — забирає до 14 годин пильної уваги в тиждень.
  • Найдорожча книга – Лестерський кодекс авторства самого Леонардо да Вінчі! Лестерський кодекс – це трактат, що присвячений «воді, землі та небесним тілам». Наразі власником кодексу є Білл Гейтс. Свого часу він придбав книгу за … 24 млн доларів!
  • Один з найбільших гонорарів за книгу був виплачений римським імператором Марком Аврелієм. Поет Оппіан за кожен рядок двох своїх поем про риболовлю та полювання отримав по золотій монеті. Загальна кількість рядків у цих поемах становила двадцять тисяч.
  • Найбільш популярною книгою у світі є Біблія. Її загальний тираж – шість мільярдів примірників.  На другому місці опинилася «Книга рекордів Гіннеса».

Створення буктрейлера



  Нове народження улюбленої книги

Буктрейлер - відеоанотація  книги, короткий відеоролик за мотивами книги.
Основне його призначення - зацікавити, заінтригувати, привернути увагу потенційного читача і спонукати до читання.

Класифікації буктрейлерів

За способом візуального втілення тексту буктрейлери бувають (Юлія Щербініна «Дивитися не можна читати: Буктрейлерство як видавнича стратегія»):
1) ігрові (міні-фільм за книгою);
2) неігрові (набір слайдів із цитатами, ілюстраціями, книжковими розворотами, малюнками, фотографіями і т. ін.);
3) анімаційні (мультфільм за книжкою).