Афоризми Ліни Костенко


Ліна Костенко - горда, чесна, непоступлива у своїх принципах жінка. Її поезіям притаманна незвичайна глибина й мудрість, її поетичне слово сильне й сміливе. Ми насолоджуємося її віршами, вони лікують душу, у них можна знайти найрізноманітніші поради. Чимало висловів Ліни Костенко стало афоризмами. Читайте вірші геніальної поетеси - це допомагає в бентежному житті.


Не бійтесь ЗНО

Один на один із ЗНО
Досі я лише пояснювала випускникам, що потрібно знати, готуючись до ЗНО, як можна підвищити ефективність підготовки та поліпшити результати, що враховувати під час самих випробувань, як опанувати себе на іспиті тощо.
На мою думку, учитель, який хоче чогось навчити своїх учнів, повинен сам постійно вчитися, розвиватися, самовдосконалюватися та не боятися жодних випробувань. 
Тому я цьогоріч  свідомо стала учасником ЗНО і разом з випускниками пройшла це випробування. Свій фаховий рівень підтвердила особистим результатом у 200 балів.

       
          
                                             

               

Перли ЗНО-2015



Під час зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури випускники цього року писали твір на тему: " Наскільки людині варто дослухатися до думки оточення про неї? 
Насолодіться сповна (без коригування) учнівськими «перлами» із цьогорічного тестування. І сміх, і гріх …

ü  Якби мені друзі не сказали, що не треба татуївати, я б уже була з кольоровими татуїровками.
ü  Я переконаний, що людина повинна сама ганьбитися, не дозволяючи робити це іншим.

До Дня Незалежності

24 вірші про Україну, які вражають відвертістю

Рекомендовані читацькі списки

Що читати сучасним дітям і підліткам

Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва уклав рекомендовані читацькі списки для дітей і підлітків. До списків увійшли класичні й сучасні твори зарубіжних та українських письменників, які, на думку експертів, є актуальними й цікавими для сучасних школярів.
Докладніше тут

ТОП-20 найкращих фільмів про педагогів

Фільми про вчителів, які варто переглянути

Кінематограф  неодноразово звертався до “шкільної теми”.  Освітній портал “Педагогічна преса” пропонує  20 найкращих фільмів з різних років та країн, у яких школа представлена у всій своїй неоднозначності, а вчитель – у різних амплуа.
Докладніше тут

Сучасний живопис. Двовзори

Олег Шупляк. Двовзори (картини з подвійним змістом)
Олег Шупляк,  художник з Тернопільщини, створює  картини з подвійним змістом. Сальвадор Далі теж використовував цю цікаву техніку.  Саме тому  Олега називають “Українським Сальвадором Далі”. У своїх ілюзіях він зображає відомих людей: письменників, науковців, художників.  Окремі деталі картини доповнюють портрет особистості. Поєднуючи сюжет та обличчя, майстер  добивається того, що картина легко читається. Усі елементи картини повинні бути пов’язані логічно. Скажімо, якщо зображено письменника, то повинні бути й персонажі його творів.